HOME | INTRO | ONTWERPER | TEKENINGEN | BESTEL

 

Welkom op deze website. Hier kunt u een officiŽle bouwtekening bestellen van 't Piraatje, in de jaren 50 ontworpen door Jaap Kraaier en vandaag de dag nog steeds een zeer courant, gewild bootje. 't Piraatje combineert compacte afmetingen met een relatief laag gewicht (ongeveer 35 kilo) en gevarieerde gebruiksmogelijkheden. Het vaartuig is onder meer te gebruiken als roei- en visbootje maar valt vooral op haar zijn uitstekende zeileigenschappen.

't Piraatje kan redelijk wat wind hebben en is veilig, wendbaar en snel. Het is prima te zeilen door ťťn persoon en bij uitstek geschikt voor kinderen die deze sport spelenderwijs onder de knie willen krijgen. Liever een buitenboordmotor? Kan ook. 't Piraatje is geschikt voor maximaal 3 pk. Het lage gewicht maakt trouwens dat het bootje prima op het dak van de auto of op een trailertje kan worden vervoerd. Om zelf een Piraatje te bouwen zijn een plaat hechthout en wat aanvullend materiaal in principe genoeg. En vanzelfsprekend heeft u een officiŽle bouwtekening nodig. Bij deze tekening, die afkomstig is van de ontwerper zelf, krijgt u een beschrijving van de benodigde materialen.

Let op: Alhoewel het bouwen van een Piraatje niet moeilijk is, dient u over voldoende vaardigheden te beschikken om het gewenste resultaat te behalen. Denk daar goed aan voordat u begint. Wilt u liever een kant-en-klaar Piraatje, ga dan met de tekening naar een werf en laat 't Piraatje bouwen. Tegenwoordig zijn er ook werven die Piraatjes uit voorraad leveren.

Technische gegevens:
Lengte: 2,40 meter
Breedte: 1,15 meter
Gewicht: circa 35 kilo
Zeiloppervlak: circa 3,3 m2

Heeft u vragen of opmerkingen? Klik dan hier en stuur dan een e-mail naar Martin Kraaier, zoon van de ontwerper en beheerder van het archief van Jaap Kraaier.

Hit Counter